Millä tavoin internet on helpottanut elämäämme

Internet on verrattain tuore keksintö. Monen 2000-luvulla syntyneen nuoren voi olla jopa vaikea ymmärtää, ettei internet ole suinkaan ollut osa ihmisen elämää aina, vaan koko kansan käytössä se on ollut vasta parin vuosikymmenen ajan. Itse asiassa 2000-luvun alussa oli vielä varsin tavallista, ettei perheellä edes ollut omaa tietokonetta, saati sitten internet-yhteydellistä kännykkää, joita ei tuohon aikaan oltu vielä edes keksitty. Ei kuitenkaan mennyt kovinkaan pitkään tuosta siihen, kun ihmiset olivat jo siinä tilassa, ettei ollut elämää ilman henkilökohtaista internet-yhteydellistä laitetta.

Monen elämä ja identiteetti itse asiassa kietoutuu melko vahvasti oman sosiaalisen median identiteetin ympärille ja sitä rakennetaan huolella. Jotkut panostavat omaan internet-imagoonsa enemmän kuin ehkä omaan oikeaan elämäänsä, jo toiset tienaavat jopa elantonsa sieltä. Mutta millä muilla tavoin internet vaikuttaa elämäämme?

Internet helpottaa arkea monilla eri tavoilla – esimerkiksi näillä:

  • Kaukosuhteessa oleminen on entisaikoja helpompaa

Aikaisemmin kaukosuhteessa oleminen oli ihmisille varsin vaikeaa. Kun piti elää pelkkien kirjeiden varassa, oli suhde henkisesti melko raskas. Internet on kuitenkin muuttanut tilanteen monelle paljon helpommaksi, sillä nykyään voi viestitellä rakkaalleen päivittäin ja puhua jopa videopuheluita.

  • Kasinolle ei tarvitse enää mennä paikan päälle

Kun aikaisemmin